پرداخت عیدی 2 برابر مستمری به مددجویان بهزیستی | رقم نهایی عیدی مددجویان مشخص شد
تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۴ به موضوع حقوق و دستمزد و بند پ آن به پرداخت مستمری ها اختصاص دارد که بر اساس آن مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان ۲۰ درصد افزایش مییابد.
در جداول هزینه ای لایحه دولت مجموع مبلغ در نظر گرفته شده برای پرداخت مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی 4050 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
در قانون بودجه امسال میزان افزایش مستمری مددجویان نسبت به سال گذشته معادل ۳۰ درصد بود که از فروردین ماه اعمال شد و از طریق سازمان هدفمندسازی به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شد.
اکنون این مبلغ برای مددجویان بهزیستی، برای خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، خانوارهای ۲ نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره ۲ میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بالاتر سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان است.
در بند دیگری از این تبصره سازمان بهزیستی کشور مکلف شده است در سقف اعتبارات مصوب مربوط به معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، با انجام آزمون وسع و توجه به دهکهای درآمدی، کمک معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب آییننامه اجرایی مصوب هیات وزیران تعیین میشود، پرداخت کند.
همچنین طبق بند الف تبصره ۲ ماده واحده متن لایحه بودجه ۱۴۰۴ که مربوط به تامین مالی داخلی و خارجی است، موضوع حمل و نقل و مناسب سازی برای معلولان مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین بر اساس بند ب تبصره ۸ که به بخش «آموزش، پژوهش و فرهنگ» اختصاص دارد، وجوه اداره شده پرداختی از محل بازپرداخت وام های شهریه دانشجویی از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۴۰۳ تا سقف سه هزار میلیارد ریال به صندوقهای رفاه دانشجویی به عنوان کمک، جهت افزایش منابع مالی صندوق های مزبور اختصاص می یابد تا مطابق اساسنامه مصوب، برای پرداخت وام شهریه به دانشجویان دانشگاه های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سرانه دانشجویی و سایر پرداخت های رفاهی دانشجویی و مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و ایثارگران و فرزندان آنها و افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند به تشخیص کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و بنیاد شهید و امور ایثارگران به مصرف برسد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه ۳۰۰ هزار میلیارد ریال یارانه مستمری توسط بهزیستی پرداخت می شود و طبق برنامهریزیها و با پیگیریهای انجام شده در بودجه سال آینده مستمری مددجویان بهزیستی ۴۰ درصد افزایش مییابد.
سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه ۳۰۰ هزار میلیارد ریال یارانه مستمری توسط بهزیستی پرداخت می شود و طبق برنامه ریزیها و با پیگیریهای انجام شده در بودجه سال آینده مستمری مددجویان بهزیستی ۴۰ درصد افزایش مییابد.
در میان اخبار
- قیمت طلا و سکه 3 اسفند ماه 1403 | افزایش قیمت طلا و سکه همه را در بهت فرو برد
- خاطره خنده دار جناب خان از دسشویی بین راهی + فیلم
- شرایط دریافت وام 300 میلیونی از بانک ملی | دریافت وام 300 میلیونی با سود کم
- برای عید خلاقانه تخم مرغ رنگی درست کن | آموزش رنگ کردن تخم مرغ با مواد طبیعی
- سهام داران عدالت بخوانند | واریز سود سهام عدالت در راه است ؟
وی افزود: ۵۰ هزار نفر جهت دریافت حمایت از بهزیستی پشت نوبت هستند که تلاش می کنیم دهک یک در استان آذربایجان غربی به صفر برسد.
حسینی با بیان اینکه میزان پشت نوبتی به شدت در سالهای اخیر کاهش یافته است، افزود: از اقدامات خوب دولت گذشته توجه به این مساله است اما هنوز این تعداد به صفر نرسیده است.
حسینی با اشاره به اینکه مشارکت دادن مردم در کارها از سیاستهای اصلی دولت چهاردهم به شمار میرود، ادامه داد: این مشارکت مردمی معجزه آفرین است؛ هشت میلیون نفر جمعیت تحت پوشش بهزیستی کشور هستند که ۱۸ هزار نفر کارمند به آنان خدمات ارائه میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با ابراز نگرانی از سرعت بالای سالمندی در ایران گفت: آموزش زندگی در سالمندی گام اول در راه اندازی باشگاههای زیست محله در کشور است و در مراحل بعدی اقدامات دیگری برنامه ریزی میتوان کرد.
وی با اشاره به اینکه میانگین سن بازنشستگی در ایران ۵۲ سال و امید به زندگی سالمندان ۷۶ سال است، اظهار کرد: یک سوم عمر هر فرد در سالمندی است و باید برای سالمندی استراتژی داشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه کشور با پدیده سالمندی زنان مواجهه است، گفت: علت این مساله بالا بودن امید به زندگی در زنان نسبت به مردان است؛ امید به زندگی زنان ایرانی بین دو تا سه سال بیشتر از مردان است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر شناسایی و پیگیری آموزش زنان سالمند تنها ادامه داد: انسانها در دو مرحله کودکی و سالمندی به تعامل نیازمندند و عواطف و نیاز به همدم در سالمندی بیشتر است.
حسینی گفت: هم اکنون ازدواج زنان و مردان سالمند تنها مورد توجه است و زنانی که از ۶۰ سال به بالا و تنها باشند سالمند تنها محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه کشور با پدیده سالمندی چند وجهی مواجه است ادامه داد: وجه مختلف سالمندی شامل سالمند فقیر، سالمند معلول، سالمند تنها، سالمند مریض، سالمند بیکار و سالمند تنهاست و زنان سالمند تنها برای ما دارای اولویت است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: به لحاظ ملاک های جمعیت شناختی و یا سالمند شناسی اگر هفت درصد از جمعیتی سالمند باشند به آن جمعیت جوان گفته می شود، اگر بین هفت تا ۱۴ درصد سالمند باشند آن جامعه در حال ورود به سالمندی بوده و اگر ۱۴ تا ۲۱ درصد سالمند باشند جمعیت سالمند هستند و اگر از این میزان فراتر رود و بین ۲۱ تا ۲۸ درصد باشند سالخورده و در صورتیکه از این میزان نیز بیشتر باشد شدیدا سالخورده محسوب می شود.
وی بیان کرد: هم اکنون ۱۲ درصد جمعیت ایران سالمند هستند که روند بسیار رو به رشدی را شاهد هستیم.