فوری/کارت انرژی برای هر نفر از راه رسید | واریز سهمیه بندی بنزین به کارت انرژی هر کد ملی
به اعتقاد کارشناسان انرژی، سرانه مصرف بنزین در کشورمان ۴ لیتر در روز است که بسیار بالاتر از متوسط جهانی (۳ لیتر در روز) است.
متوسط رشد سالانه مصرف بنزین از ابتدای انقلاب تا ۱۴۰۲ حدود ۵ درصد بوده و در چهار سال گذشته مصرف بنزین ۱۰ درصد رشد داشته است؛ بر اساس پیشبینیها با ادامه این روند تا سال ۱۴۰۷ مصرف بنزین به روزانه ۱۷۰ میلیون لیتر میرسد.
این وضعیت مصرف به ناترازی بنزین دامن زده است که برای حل آن می توان از راهکارهای مختلف بهره گرفت.
در همین زمینه نرسی قربان از صاحب نظران حوزه انرژی در گفتوگویی یکی از این راهکارها را تبدیل کارت سوخت به کارت انرژی برشمرد.
وی گفت: میتوان با کمک کارت انرژی، یارانه بنزین را بهجای خودرو به اشخاص اختصاص داد.
قربان افزود: اختصاص یارانه بنزین به افراد سبب خواهد شد افرادی هم که خودرو ندارند، بتوانند از یارانه برخوردار شده و این به عدالت اجتماعی نزدیکتر خواهد بود.
این کارشناس انرژی ادامه داد: به اینترتیب افرادی که خودرو ندارند میتوانند با دریافت یارانه بنزین آن را برای پرداخت سایر قبضها استفاده کرده و این کمکی به اقتصاد خانوارها خواهد بود.
قربان خاطرنشان کرد: تبدیل کارت سوخت به کارت انرژی کاری کارشناسی شده است و مطالعات فراوانی در باره آن شده و اجرای شدن این طرح به توسعه عدالت میانجامد.
رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاهداران کشور، با اشاره به جزئیات، اهداف و چالشهای پیش روی این طرح، گفت: این تغییر، در صورت اجرا، نیازمند تدوین آییننامههای شفاف و در نظر گرفتن زیرساختهای فنی و مالی لازم خواهدبود.
وی با اشاره به ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این طرح، بر اهمیت حمایت دولت در تأمین منابع مالی برای جایگاهها و زیرساختهای موردنیاز تأکید کرد. به گفته وی، بر اساس مصوبه مجلس در قانون بودجه، این موضوع بهطور جدی در دستور کار قرار گرفته است و پیشبینیمیشود تا سهماهه اول سال ۱۴۰۴، تکلیف این طرح مشخص شود.
در میان اخبار
- کدام کالاها شامل کالابرگ می شود ؟ | این دهک ها کالابرگ دریافت می کنند
- قیمت طلا و سکه امروز 27 بهمن ماه 1403 | طلا و سکه بازهم افزایشی شدند
- اشک های علیرضا خمسه هنگام شنیدن صدای همسرش +فیلم
- مبلغ افزایش حقوق کارگران در سال 1404 چقدر است ؟ | حداقل حقوق ها در سال 1404
- قیمت خودرو امروز 27 بهمن ماه 1403 | ثبات به بازار خودرو بازگشت
نواز با بیان اینکه هدف اصلی طرحهای جایگزین، ازجمله این طرح، مدیریت بهتر یارانه سوخت، کاهش هزینهها و تسهیل ارائه خدمات در جایگاههای سوخت است، اظهار کرد: بررسیهای فنی و تجربیات گذشته نشان داده که در صورتوجود سازوکار مناسب، استفاده از کارت بانکی افراد بهجای کارت سوخت میتواند مؤثر باشد.
وی در ادامه افزود: البته جایگاهها توان مالی لازم برای انجام تغییرات سختافزاری و نرمافزاری این طرح را ندارند و دولت باید منابع لازم را برای اجرای آن تخصیص دهد.
به اعتقاد کارشناسان، طرح حذف کارت سوخت و جایگزینی آن با سهمیه بنزین در کارتهای بانکی، گامی در راستای بهینهسازی یارانه سوخت، کاهش هزینههای اجرایی و تسهیل فرآیند سوختگیری است. با این حال، برای اجرای موفق آن، باید زیرساختهای فنی و مالی مناسب فراهم شده و چالشهای احتمالی مدیریت شوند.
حال باید دید که دولت و بخش خصوصی چطور و با چه تمهیداتی خواهند توانست این تغییر بزرگ را در نظام یارانهای کشور اجرایی کنند.
بیمه مرکزی به مالکان وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه شخص ثالث هشدار داد کارتهای سوخت آنان بهزودی و با گسترش زیرساخت های دیتایی و اتصال به شبکه ستاد حمل و نقل وسوخت، قفل خواهد شد.
این موضوع از آنجا اهمیت دارد که بدانیم سالانه حدود ۲۰ هزار نفر از هموطنان جان خود را در تصادفات جاده ای از دست می دهند؛ سال گذشته ۲۰ هزار و ۴۵ نفر قربانی اینگونه حوادث در کشور شدند و میزان مجروحان تصادفات نیز بیش از ۳۹۱ هزار نفر بود.
قانون بیمه شخص ثالث تاکید دارد دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی باید دارای بیمه نامه باشند و قانونگذار برای تشویق و جریمه افراد دارای وسایل موتوری، موادی را مشخص کرده است اما با این وجود همچنان بسیاری از افراد اقدام به خرید بیمه نامه نمی کنند و به همین سبب مخاطراتی را متوجه خود و دیگران می کنند؛ این افراد با تهیه نکردن بیمه نامه برای وسایل نقلیه در صورت بروز حادثه نمی توانند حداقل جبران خسارت خودروی خود را دریافت و یا پرداخت کنند.
بر اساس مصوبه مجلس و تأیید شورای نگهبان، یارانه سوخت قرار است طی سه تا چهار ماه آینده از کارت سوخت به کارت بانکی افراد منتقل شود.
طبق آمار از ۱۳ میلیون موتورسیکلت فعال در کشور، حدود ۱۱ میلیون موتورسیکلت فاقد بیمهنامه شخص ثالث هستند و در صورت بروز حوادث رانندگی، خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی برای دارندگان این وسایل به وجود میآید. همچنین یک میلیون خودرو فاقدبیمه نامه شخص ثالث در کشور وجود دارد که حدود ۳۰ هزار دستگاه آن به تاکسی ها تعلق دارند.
مدیرعامل صندوق تامین خسارتهای بدنی درباره قطع سهمیه کارت سوخت افراد بدون بیمه نامه شخص ثالث گفت: براساس ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۹۵ ، ستاد حمل و سوخت را مکلف کرده که از شارژ و صدور کارت سوخت وسایل نقلیهای که فاقد بیمه نامه هستند، جلوگیری کند ولی همچنان این قانون به شکلی که باید اجرا نمی شود.