ترس امریکا از رابطه ایران و مسکو

آمریکا هراسان شد | صمیمیت ایران و مسکو امریکارا ترساند

ترس امریکا از اینکه ممکن روسیه فن آوری هسته‌ای خود را به طور پنهان در اختیار ایران قرار دهد، بالاست.
1403/06/31 04:58
کد خبر: 2983
آمریکا هراسان شد | صمیمیت ایران و مسکو امریکارا ترساند

 ترس امریکا از رابطه ایران و مسکو :جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و کایر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا هراس دارند که روسیه در ازای دریافت موشک‌های بالستیک از ایران، (ادعایی) فن‌آوری هسته‌ای خود را با تهران به اشتراک بگذارد. به ادعای این دو کشور، همکاری موشکی تهران و مسکو در میانه جنگ در اوکراین، نگرانی‌ها درباره وقوع تهدیدهای هسته‌ای را افزایش داده است. در همین راستا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، که پیشتر در لندن سخنرانی داشت، هشدار داد: «روسیه به نوبه خود فناوری مورد نظر ایران را به اشتراک می‌گذارد، در حوزه مسائل هسته‌ای و مطالعات فضایی نیز تهران و مسکو در یک جاده دو طرفه قرار دارند».

پس لرزه‌های هم صدایی تهران- مسکو

به نوشته اکونومیست تایمز، نگرانی‌ها در مورد توسعه و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران افزایش یافته است. ایران ذخایر اورانیوم بسیار غنی شده خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و بر اساس بیانیه ادعایی مشترک بریتانیا، فرانسه و آلمان، این کشور چهار برابر از میزان لازم، اورانیوم غنی شده، ذخیره کرده است؛ گزاره ادعایی که به باور این گروه از بازیگران موجب شده تا تهران در آستانه گریز هسته‌ای قرار بگیرد. با این حال، همانطور که نشریه گاردین گزارش داد، هنوز مشخص نیست تهران برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای با چه سرعتی می‌تواند به این هدف دست یابد.

در همین راستا کارشناسان امنیتی در گفت و گو با نشریه اکونومیست تایمز مدعی شدند، کار با متخصصان روسی یا استفاده از دانش روسیه می‌تواند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را به میزان قابل توجهی تسریع کند. در این میان، ایران علیرغم هشدارها، بارها ادعای غرب مبنی بر تلاش تهران جهت دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است. ایران طی توافقی در سال 2015 با ایالات متحده و تروئیکای اروپایی متعهد شد تا پیشرفت در برنامه هسته‌ای‌اش را در ازای رهایی از تحریم‌ها متوقف کند. با این حال، این توافق در سال 2018 با خروج یکجانبه ایالات متحده از آن، بی‌معنا شد و تهران نیز در واکنش به فعل آمریکا، محدودیت‌های تعریف شده در برجام را کنار گذاشت و غنی سازی اورانیوم خود را به شکلی جدی و در ابعاد گسترده  کلید زد.

در میان اخبار

مشارکت رو به رشد ایران با روسیه نیز به نگرانی اصلی کشورهای غربی تبدیل شده است. کشورهای اروپایی و آمریکایی مدعی‌اند که از زمان حمله همه جانبه ولادیمیر پوتین به اوکراین، ایران پهپادهای شاهد را در اختیار مسکو قرار داده؛ ادعایی که بارها توسط تهران رد شده است. علاوه بر این، طبق ادعاها، تهران به روسیه کمک کرده تا کارخانه‌ای برای تولید پهپادهای بیشتری برای استفاده در درگیری اوکراین ایجاد کند. همزمان نهادهای اطلاعاتی آمریکا مدعی شده‌اند که اولین محموله ادعایی از موشک‌های بالستیک فتح-360 ایرانی که قادر به هدف قرار دادن اهداف تا 75 مایلی (120 کیلومتری) هستند، در اختیار روس‌ها قرار گرفتند. (ادعایی) آنتونی بلینکن در این باره مدعی شد «اطلاعات آمریکا به این نتیجه رسیده‌ که اولین دسته از موشک‌های بالستیک پرسرعت فتح-360 ایران در اختیار روس‌ها قرار گرفته و همین امر موجب شده تا نگاه و رویکرد غرب در ارتباط با ایران و روسیه و همکاری دو بازیگر تا حدودی تحت تاثیر قرار دهد. ایالات متحده و اروپا در صدد هستند تا با توسل به اهرم‌های فشار چون تشدید تحریم‌ها همکاری موشکی تهران و مسکو را متوقف کنند.»

بازگشت جنگ سرد

شراکت راهبردی ایران و روسیه همچنین نگرانی‌هایی را در خاورمیانه ایجاد می‌کند، جایی که تنش‌ها به طور پیوسته در حال افزایش است. حمایت ایران از محور مقاومت، گروه‌هایی چون حماس و حزب‌الله، موجب شده تا به ادعای ناظران پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران برای اسرائیل به تهدیدی جدی تبدیل شود. تل آویو مدعی است که عبور تهران از آستانه گریز هسته‌ای تهدیدی مستقیم علیه اسرائیل هست؛ بالاخص در شرایطی که اعضای محور مقاومت مستقر در لبنان و غزه همچنان برای اسرائیل چالش نظامی جدی قلمداد می‌شوند.

اکونومیست تایمز مدعی است که ایران در ماه آوریل به شیوه روس‌ها اسرائیل را هدف حملات موشکی و پهپادی‌اش قرار داد که یک واقعیت را عریان کرد، ایران و روسیه فارغ از برخی اختلاف‌ها، به واسطه مخالفتشان با جبهه غرب، همکاری راهبردی قدرتمندی دارند که می‌تواند هم در خاورمیانه و هم در اوکراین برای غرب تهدید باشد. برخی تحلیل‌گران با اشاره به روابط میان ایران و روسیه از عبارت «محور تحول» یاد می کنند، محوری که کره شمالی و چین نیز در آن جای گرفته و بازتاب رقابت ها در دوران جنگ سرد بین قدرت‌های جهانی است.




کپی لینک کوتاه خبر: https://faalchi.com/d/3kmwx2

پربیننده ترین




اخبار داغ