رایایزنی و تصمیم برای افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ | حقوق کار گران در سال جدید چقدر افزایش می یابد؟!
حقوق کارگران : در ماده ۴۱ قانون کار که مبنای قانونی اصلی برای تعیین دستمزد کارگران به شمار میآید، بهصراحت تأکید شده است که حداقل دستمزد باید با توجه به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی تعیین شود و حداقل دستمزد باید به حدی باشد که هزینه معیشت یک خانوار را پوشش دهد.
طبق ماده ۴۱ قانون کار، حداقل دستمزد کارگران باید با توجه به نرخ تورم و بر اساس هزینه معیشت تعیین شود؛ اما در بسیاری از سالها، این دو معیار رعایت نشده و قدرت خرید کارگران را نابود کرده است؛ امسال اما، همه از فرایندی صحبت میکنند که نظام تعیین دستمزد را متحول میکند.
به گزارش همشهری آنلاین، پایین بودن دستمزد، یکی از عواملی است که رغبت نیروی کار جدید برای اشتغال در بخش صنعت و خدمات را کاهش داده و بر اساس گزارش شاخص مدیران خرید، کار بهجایی رسیده که صنایع و شرکتها با کمبود نیروی کار مواجه شدهاند.
در میان اخبار
- رب انار خوشمزه و با صرفه رو خودت تو خونه درست کن / طرز تهیه رب انار ملس در منزل مو به مو
- شخصیت شناسی جالب : به این عکس خوب نگاه کن و بگو فرم بینی شما شبیه کدومشه تا بگم چه خصوصیات و شخصیتی داری
- روانشناسی زناشویی : همسرم خیلی بهم بی توجه چیکار کنم تا همسرم بیشتر بهم توجه کنه
- سوژه شدن ازدواج اجباری پسر بچه خردسال با دختر 15 ساله +عکس پسر خردسال
- اگر کودک شما از این درد شکایت دارد سریع به دکتر مراجعه کنید
بهعبارتدیگر، حداقل دستمزد تعیین شده در شورای عالی کار و بهتبع آن دستمزد کارگران باسابقه و مهارت بیشتر بهقدری با واقعیتهای زندگی تفاوت دارد که نیروی کار جوان ترجیح میدهد اصلاً وارد حوزه کارگری و کار مولد نشود و حتی قید پیدا کردن کار را بزند؛ موضوعی که خود را در کاهش نرخ مشارکت اقتصادی نشان داده است.
بر اساس آمارها، نرخ مشارکت اقتصادی کشور در بهار امسال معادل ۴۱.۲ درصد بوده است؛ یعنی از هر ۱۰۰ ایرانی بالای ۱۵ سال که در سن کار قرار دارند، فقط ۴۱.۲ نفر شاغل یا در جستوجوی شغل بودهاند درحالیکه نرخ مشارکت اقتصادی در ترکیه ۵۴.۵ درصد، در امارات ۸۲.۶ درصد و در عربستان ۵۱.۳ درصد است.
گرچه بخشی از پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی در ایران نسبت به کشورهای همسایه، ناشی از گرایش بیشتر جوانان ایرانی به ادامه تحصیل است؛ اما تأثیر پایین بودن دستمزدها و متناسب نبودن آن با هزینههای زندگی نیز در این وضعیت بسیار مؤثر است؛ بهخصوص که یکی از دلایل ادامه تحصیل جوانان فارغالتحصیل آموزش عالی در مقاطع بالاتر، ناشی از مشکلات یافتن شغل با درآمد مکفی است.