درگیری امروز یهودیان حریدی با پلیس های تل آویو | میمیریم اما به سربازی نمیریم | حریدی ها چه کسانی هستند؟
مقر سربازگیری در «تل هشومیر» واقع در تلآویو امروز پنجشنبه نیز به صحنه درگیری میان پلیس و شهرکنشینان حریدی تبدیل شد. «میمیریم، اما سربازی نمیرویم». این شعار امروز صهیونیستهای حریدی (یهودیان سفاردی) بود که مقابل مرکز سربازگیری در تلآویو تظاهرات کردند. تظاهراتی که به درگیری با نیروهای پلیس اسرائیل منجر شد.
جریانهای حریدی که بالغ بر یک میلیون نفر از جمعیت صهیونیستها در اراضی اشغالی فلسطین را شامل میشوند در پارلمان این رژیم و کابینه نتانیاهو نماینده دارند.
موضوع سربازی اجباری حریدیها _که به بهانه مطالعه تورات از خدمت سربازی فرار کردهاند_ همیشه در جامعه اسرائیل موضوع مورد مناقشهای بوده است.
ارتش رژیم صهیونیستی که به دلیل جنگ غزه و لبنان دچار فرسایش شدید شده و با بحران کمبود نیرو مواجه است، از چند ماه پیش طرحی جدید برای به کارگیری ۳ هزار حریدی در ارتش رونمایی کرد. دیوان عالی رژیم صهیونیستی نیز به درخواست وزارت جنگ این رژیم به علت کمبود سرباز معافیت حریدیها از خدمت سربازی را لغو کرد.
امری که از همان زمان با اعتراضات گسترده این اقلیت افراطی، اما تاثیرگذار در جامعه صهیونیستی همراه شد. حتی خاخام اعظم آنها اسحاق یوسف از دانشآموزان مدارس دینی حریدی خواست که دستورات اعزام به سربازی خود را پاره کنند. با این وجود صدها یهودی حریدی به ناچار برای اعزام به پایگاه تلهشومیر منتقل شدهاند.
در میان اخبار
- مرگ هولناک وجگر سوز پسر 7 ساله ، جشن تولد را به عزا تبدیل کرد
- استقبال گرم جمهوری اسلامی از دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران
- اعلام قیمت جدید انواع لاستیک دولتی در بازار امروز 26 آبان / لیست قیمتها ی لاستیک دولتی را ببینید
- خواستگاری جواد رضویان از مهماندار خوشتیپ هواپیما | ویدیو دیده نشده از لحظه خواستگاری جواد رضویان
- خواستگاری عجیب شهروز 16 ساله از دختر حامله در دادگاه همه را شوکه کرد
یهودیان حریدی چه کسانی هستند؟
حریدیها (به عبری: יהדות חרדית) یا یهودیان فوقارتدکس، بنیادگرایان شاخه یهودیت ارتدکس میباشند. آنان باورهایشان را بهطور مستقیم برگرفته از موسی و تورات نازل شده بر او در طور سینا میدانند. حدود یازده درصد جمعیت اسرائیل حریدیاند که اغلب در محلهها و شهرکهای تماماً ارتدوکسنشین زندگی میکنند.
کودکان حریدی در مدرسه عمدتاً تورات و تلمود میخوانند. پسرها باید در بزرگسالی و در حقیقت تا پایان عمر بیشتر وقتشان را صرف تحصیل این متون مذهبی کنند.
حریدیهای اسرائیل، که پیش از این به انزوای اجتماعی معروف بودند و بسیاری زندگیشان را وقف تحصیلات دینی میکردند، این روزها بیش از همیشه سراغ فناوری و کار در اینترنت و علوم رایانه میروند.جمعه شبها که شبات شروع میشود معتقدند که نباید از دستگاههای الکترونیک استفاده کنند. بسیاری از حریدیها در خانهشان تلویزیون و اینترنت یا کتاب و موسیقی غیرمذهبی ندارند.
یهودیان حریدی، به تفکیک جنسیِ مطلق باور دارند. برباور آنان، زنان باید لباسهای کاملاً پوشیده به تن داشته باشند و در اماکن عمومی، جدا از مردان بنشینند یا بایستند. مردان حریدی پیراهن سفید، شلوار سیاه، کت بلند سیاه و کلاه سیاه به تن میکنند – پوششی که از یهودیان روسیه و لهستان در قرن هجدهم میلادی میآید. زنان طوری لباس میپوشند که آرنج و زانوشان پوشیده باشد. بسیاری زنان متأهل کلاهگیس به سر میکنند که موی طبیعیشان دیده نشود.