فواید و مضرات دمنوش نعناع برای بدن که نمی دانستید | طرز تهیه دمنوش نعناع
دمنوش نعناع یک نوع نوشیدنی و چای گیاهی است که از برگهای تازه یا خشک نعناع تهیه میشود. نعناع نوعی گیاه علفی است که برگهای آن بوی خوشایندی دارد و از نظر طب سنتی نیز خواص دارویی بسیاری برای بدن دارد.
معمولاً از این نوشیدنی برای آرامش اعصاب، بهبود هضم، تسکین سرفه و سرماخوردگی، رفع اسپاسم معده و طراوت دهان و تنفس استفاده میشود. بااینحال مصرف دمنوش یا چای نعناع مناسب تمامی افراد نیست، چراکه احتمال بروز حساسیت و عوارض پس از مصرف وجود دارد.
از این رو ما در این قسمت از مجله عالیس سعی داریم تا به مضرات دمنوش نعناع در کنار فواید و طرز تهیه آن بپردازیم.
فواید دمنوش نعناع
دمنوش نعناع یک نوع نوشیدنی و چای گیاهی است که از برگهای تازه یا خشک نعناع تهیه میشود. نعناع نوعی گیاه علفی است که برگهای آن بوی خوشایندی دارد و از نظر طب سنتی نیز خواص دارویی بسیاری برای بدن دارد.
معمولاً از این نوشیدنی برای آرامش اعصاب، بهبود هضم، تسکین سرفه و سرماخوردگی، رفع اسپاسم معده و طراوت دهان و تنفس استفاده میشود. بااینحال مصرف دمنوش یا چای نعناع مناسب تمامی افراد نیست، چراکه احتمال بروز حساسیت و عوارض پس از مصرف وجود دارد.
از این رو ما در این قسمت از مجله عالیس سعی داریم تا به مضرات دمنوش نعناع در کنار فواید و طرز تهیه آن بپردازیم.
نعناع حاوی ویتامینهای مختلفی از جمله ویتامین C و ویتامینهای گروه B مانند: تیامین و ریبوفلاوین است. این مواد مغذی در غالب آنتیاکسیدان عمل میکنند. از این رو مصرف چای نعناع سبب میشود که بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو مقاوم بماند.
دمنوش نعناع حاوی مقدار قابلتوجهی از مواد معدنی همچون: کلسیم، آهن، منگنز، پتاسیم و مس است. این مواد معدنی برای حفظ سلامت استخوانها، حمایت از قلب و عروق آن، تقویت عضلات و سیستم عصبی، تسکین سرفه و گلودرد ضروری هستند.
دمنوش نعناع میتواند موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شود. تسکین دردهای معده و مشکلات گوارشی مانند: اسهال و رفع سنگ کلیه از جمله فواید دمنوش نعناع هستند.
مصرف دمنوش نعناع به باعث آرامش اعصاب، کنترل اضطراب و استرس شده و به بهبود خواب کمک میکند.
شما میتوانید برای بهبود تمرکز و افزایش حافظه از فواید دمنوش نعناع استفاده کنید.
نوشیدن دمنوش نعناع موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بدن در مقابل عفونتها و بیماریهای ویروسی حفاظت میکند.
در کل، دمنوش نعنا یک گزینه مفید و طبیعی برای بهبود سلامتی عمومی است؛ اما باید در نظر داشت که در مصرف این چای نباید زیادهروی کرد. از سوی دیگر برخی افراد به دلیل داشتن حساسیت غذایی به نعناع نباید از این نوشیدنی استفاده کنند تا در برابر مضرات دمنوش نعناع ایمن بمانند.
مضرات دمنوش نعناع
استفاده از دمنوش نعناع در شرایط عمومی اغلب ایمن است؛ اما برخی افراد ممکن است به علت داشتن حساسیت غذایی یا شرایط خاص نتوانند از دمنوش نعناع استفاده کنند. جالب است که مضرات دمنوش نعناع مشابه خواص و مضرات آب نعناع است.
اگر در یکی از دستهبندیهای زیر جای میگیرید از مصرف خودسرانه دمنوش نعناع خودداری کنید تا از عوارض و مضرات دمنوش نعناع در امان بمانید.
تحریککننده اسید معده: برخی افراد به دلیل داشتن حساسیت و اسیدیته زیاد معده دچار رفلاکس، تهوع و تحریک و تشدید علائم مشکلات معده پس از نوشیدن چای نعناع میشوند.
حساسیت و آلرژی غذایی: یکی از مضرات دمنوش نعناع ایجاد علائم حساسیتزا است. ازآنجاییکه نعناع از خانواده لامیاها است ممکن است برای برخی افراد حساسیتزا باشد. این علائم شامل: خارش، قرمزی پوست و تنگی نفس است.
تداخل دارویی: مصرف دمنوش نعناع به طور همزمان با برخی داروها ناسازگار است و باعث تشدید یا کاهش تأثیرگذاری این داروها خواهد شد. داروهایی که روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارند یا داروهایی که با اثرات ضد تشنجی یا خوابآوری ارتباط دارند، مانند: بنزودیازپینها یا دیازپام از این جمله موارد هستند.
تأثیرات آنتیاستروژنیک: تأثیرات آنتیاستروژنیک یا هورمونی از دیگر مضرات دمنوش نعناع است. نعناع میتواند روی سیستم هورمونی بدن تأثیر بگذارد. بنابراین اگر از مشکلات هورمونی رنج میبرید یا داروهای هورمونی مصرف میکنید، پیش از نوشیدن دمنوش نعناع پزشک خود مشورت کنید.
ایجاد سردرد: نعناع میتواند در برخی افراد باعث خستگی، تحریک زیاد یا حتی سردرد شود، بهخصوص اگر در مقدارهای زیاد مصرف شود.
احتمال قاعدهآور بودن دمنوش نعناع، ایجاد زخم معده بر اثر مصرف مکرر، افت قند خون و تشدید سوءهاضمه بارداری از دیگر مضرات دمنوش نعناع است.
این موارد از جمله مضرات اثبات شده دمنوش نعناع هستند. از این رو توصیه میشود که در صورت ملاحظه و مشاهده هر یک از این موارد مصرف این نوشیدنی را متوقف کرده و در اولین فرصت با کارشناسان تغذیه یا پزشک مشورت کنید.
در میان اخبار
- رسوای عجیب همسر مرحوم پورحیدری از شرایط استقلال
- قیمت طلا انفجاری بالا رفت : قیمت سکه وطلا امروز ۹ آبان 1403در بازار
- فوری : مشخص شدن زمان حمله دوباره ایران به اسرائیل؟
- احسان علیخانی مجری تلویزیون و برنامه های عصر جدید و ماه عسل ممنوعالتصویر شد/ نامه حذف و ممنوع التصویری احسان علیخانی زده شده
- شکمم خیلی نفخ میکنه چه دمنوش استفاده کنم برای بهتر شدن ؟
طرز تهیه دمنوش نعناع
دستور تهیه این چای مشابه طرز تهیه چای نعناع فلفلی است. برای تهیه دمنوش نعناع باید موارد زیر را تهیه کرد و طبق دستور پیش رفت.
مواد لازم:
برگ نعناع تازه ۱ فنجان
آب جوش ۲ لیوان
نبات ۱ تکه کوچک
دستور تهیه دمنوش نعناع
برگهای نعناع که از قبل تمیز و شسته شده است را در یک قوری، فرنچ پرس یا دمنوش ساز بریزید. آب جوش را به برگ نعناع اضافه کرده و تکهای نبات را هم داخل آن بیندازید. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد دمنوش شما آماده مصرف است.
اگر به طرز تهیههای مربوط به نعناع علاقهمند هستید به بلاگ عالیس نگاهی بیندازید. شما میتوانید انواع مختلفی از طرز تهیه مانند طرز تهیه موهیتو نعناع را در این قسمت ببینید.
کلام آخر
آشنایی با فواید و مضرات دمنوش و چایها به شما این فرصت را میدهد که با آگاهی و دانش بیشتر از آنها استفاده کنید. اکنون که به انتهای این مقاله از مجله عالیس رسیدید شما میدانید که آیا کاندید مناسبی برای مصرف چای یا دمنوش نعناع هستید یا خیر.
اگر شما فاقد هرگونه علائم حساسیت هستید یا باتوجهبه اطلاعات داده شده تداخل دارویی خاصی ندارید میتوانید با رعایت اعتدال از فواید دمنوش نعناع بهرهمند شوید. بهاینترتیب هیچ یک از عوارض یا مضرات دمنوش نعناع شما را تهدید نخواهد کرد.
سؤالات متداول
دمنوش نعناع چه فوایدی دارد؟
حفظ سلامت استخوانها، قلب، عضلات و سیستم عصبی، تسکین سرفه و گلودرد، رفع دردهای معده و مشکلات گوارشی، کنترل و دفع سنگ، آرامشبخش، کنترل اضطراب و استرس، بهبود خواب و بهبود تمرکز نمونهای از فواید دمنوش نعناع هستند.
چه کسانی نباید دمنوش نعناع مصرف کنند؟
افرادی که مشکلات هورمونی دارند، بیماران گوارشی که از اسیدیته بالا معده رنج میبرند، اشخاصی که به گروه نعناعها حساسیت غذایی دارند و بیمارانی که از داروهای عصبی و ضدتشنج استفاده میکنند نباید در مصرف دمنوش نعناع خودسرانه عمل کنند.
چای نعناع با چه داروهایی تداخل دارد؟
یکی از مضرات چای نعناع داشتن تداخل دارویی با برخی داروها است از جمله داروهای هورمونی، ضدتشنج، خوابآور و داروهایی که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارند؛ مانند: بنزودیازپینها یا دیازپام