فوری/دستور جدید پزشکیان برای افزایش رقم یارانه این دهک ها | واریز یارانه 2 برابری اسفند ماه برای این خانوارها از این ماه

سرگرمی روز : رئیس جمهور گفت: باید به نیازمند واقعی کمک کنیم؛ الان هم به پولدار یارانه می‌دهیم هم به فقیر. چاره‌ای نداریم معیشت و مسکن مردم را حل کنیم.
1403/12/04 08:30
کد خبر: 64331
فوری/دستور جدید پزشکیان برای افزایش رقم یارانه این دهک ها | واریز یارانه 2 برابری اسفند ماه برای این خانوارها از این ماه

«مسعود پزشکیان» صبح امروز شنبه چهارم اسفند ۱۴۰۳ در همایش ملی سامانه مودیان و صورتحساب الکترونیکی، گفت: اگر اطلاعات و داده‌های درست داشته باشیم، اقدامات ما می‌تواند براساس عدالت و حق واقعی افراد انجام شود و با مدیریت داده‌ها و اطلاعات، امکان شکل گیری رانت، رشوه و فساد وجود نخواهد داشت.

پزشکیان با تاکید بر اینکه کار‌های خوبی در حوزه مالیات انجام شده است، اما همچنان راه درازی برای طی کردن وجود دارد، گفت: هنگامی که نماینده مجلس بودم، تصمیم گرفتیم برای مقابله با رانت و فساد و رشوه، قانون بنویسیم، اما وقتی پیگیری کردیم دیدیم که پیش از آن قانون لازم نوشته شده، اما اجرا نمی‌شود.

رئیس‌جمهور افزود: عزیزان سازمان مالیاتی امروز اعلام کردند که مالیات ستانی را از بزرگان آغاز کرده‌اند که کار بسیار خوبی است چرا که آنها درآمد بیشتری دارند، اما باید نباید بخش‌های کوچک و پنهان از نظر دور بماند.

وی با اشاره به سیستم بدن انسان گفت: در بدن ارگان‌های اصلی داریم و یک گروه ریزمغزی‌ها هستند که عدم توجه به آنها موجود زنده را تبدیل به انسانی ضعیف و بیمار می‌کند، رشوه و رانت و فساد در جامعه هم الزاما فقط از ثروتمندان نیست، گاهی در یک اداره هم شاهد دریافت رشوه برای انجام کار‌ها هستیم، ممکن است که عدد بالایی نباشد، اما نارضایتی مردم از همین جا‌هایی است که ما آنرا کوچک می‌پنداریم.

رئیس جمهور ادامه داد: طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیاتی، باید هر فردی به عنوان یک مودی مالیاتی به حساب بیاید، البته برخی از نظر درآمد و پرداخت مالیات صفر محاسبه می‌شوند. براساس این قانون اعتبار هر فرد از نظر مالیاتی محاسبه می‌شود و سقف درآمد و مالیات هر کس مشخص می‌شود.

پزشکیان با تاکید بر اینکه باید اطلاعات و داده درست درمورد همه افراد از جمله درآمد، اموال و دارایی‌ها را داشته باشیم، گفت: شاید سه دوره فعالیت مجلس است که می‌گوییم باید از خانه‌های خالی مالیات ستانده شود، اما کسی نمی‌تواند خانه‌های خالی را پیدا کند چرا که کد پستی مدنظر برای شناسایی خانه‌های خالی وجود ندارد.

پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد که از مجموع اعتبارات یارانه‌ای در آبان و آذر ۱۴۰۳، مبلغ ۸۱۹۵ میلیارد تومان به یارانه دارو و ۹۰۵ میلیارد تومان به یارانه شیرخشک اختصاص یافته و این مبالغ بر اساس اسناد دریافت‌شده از بیمه‌ها، محاسبه و پرداخت شده است.

بر اساس اجرای جزء ۲ بند (الف) تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها با همکاری و ابلاغ سازمان برنامه و بودجه، اعتبارات مربوط به یارانه دارو و یارانه شیرخشک در قالب طرح دارویار را به حساب داروخانه‌ها واریز کرده است. این تخصیص بر اساس اعلام سازمان‌های بیمه‌گر از جمله بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح انجام شده است.

به گزارش این سازمان، اعتبارات پرداختی به سازمان بیمه سلامت توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در مجموع به رقم ۵ هزار و ۳۲۸ میلیارد تومان رسیده است. از این مبلغ، چهار هزار و ۴۲۳ میلیارد تومان به پرداخت داروخانه‌ها اختصاص یافته است. همچنین مبلغ ۹۰۵ میلیارد تومان به تأمین مطالبات مربوط به شیرخشک آبان و آذر ۱۴۰۳ تخصیص داده شده است.

اعتبارات تخصیص‌یافته به سازمان تأمین اجتماعی طی طرح دارویار، مبلغ ۲ هزار و ۵۱۳ میلیارد تومان بوده که این مبالغ طبق اسناد دریافت‌شده به داروخانه‌ها پرداخت شده است. همچنین مبلغ یک هزار و ۲۵۹ میلیارد تومان برای مراکز تحت پوشش بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح تخصیص داده شده است.

بیمه سلامت ۵۳۲۸ ۴۴۲۳ میلیارد تومان برای داروخانه‌ها و ۹۰۵ میلیارد تومان برای شیرخشک

تأمین اجتماعی ۲۵۱۳ تمامی اعتبارات برای پرداخت به داروخانه‌ها

بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح ۱۲۵۹ پرداخت به مراکز تحت پوشش این بیمه

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تأکید کرده است که مابقی مطالبات مربوط به دارو و شیرخشک، بر اساس منابع تأمین‌شده، تخصیص‌های سازمان برنامه و بودجه و اسناد ارسالی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر، در آینده پرداخت خواهد شد.

هیئت وزیران در دولت چهاردهم با توجه به آئین‌نامه اجرایی که به‌استناد جز (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است، چندین شاخص را برای دهک‌بندی جدید و همچنین حذف یارانه افراد دهک‌های بالا اعلام کرده است.

براساس جلسه ۲۱ بهمن هیئت‌وزیران، به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با موافقت مقام‌معظم‌رهبری، معادل ریالی یک میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به منظور حمایت از معیشت خانوار‌ها تخصیص داده می‌شود. طبق این مصوبه، این منابع طی دو مرحله در اختیار وزارت رفاه قرار می‌گیرد و مقرر شده این وزارتخانه در دو مرحله کالابرگ معیشتی برای هفت دهک پایین درآمدی که جمعیتی برابر ۶۰ میلیون نفر را شامل می‌شوند، به آنها تخصیص دهد.

به گزارش فرهیختگان، مبلغ تخصیص در دهک‌های اول تا سوم به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای خانوار‌های در دهک چهار تا هفتم به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان خواهد بود. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این ارتباط گفته است که «زیرساخت فناوری اطلاعات فراهم شده و بخشنامه‌های مربوطه در حال ارسال به استان‌هاست، قبل از ماه مبارک رمضان در ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ اولین نوبت کالا برگ الکترونیک را به ۷ دهک درآمدی می‌دهیم.» آنطور که میدری تأکید کرده است: «کالابرگ به ۷۰ درصد جامعه تعلق می‌گیرد و ۱۱ قلم کالای اساسی در قالب کالابرگ در فروشگاه‌ها به مردم ارائه خواهد شد.» اقلام کالابرگ الکترونیک شامل گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، برنج، ماکارونی، روغن، شیر، پنیر، ماست، حبوبات، قند و شکر می‌شود. 

معیار‌های حذف یارانه نقدی

هیئت وزیران در دولت چهاردهم با توجه به آئین‌نامه اجرایی که به‌استناد جز (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است، چندین شاخص را برای دهک‌بندی جدید و همچنین حذف یارانه افراد دهک‌های بالا اعلام کرده است. این شاخص‌ها را به‌طور کلی در ۶ بخش می‌توان دسته‌بندی کرد؛

۱. مجموع درآمد اعضای خانوار

 ۲. تراکنش‌های خرید ماهانه

۳. دارایی‌های ملکی

۴. خودرو‌های لوکس

۵. سفر‌های خارجی

 ۶. اقامت در خارج از کشور.

این ۶ شاخص به‌عنوان شاخص‌هایی که بر توانمندی مالی خانوار دلالت دارند، مدنظر قرار گرفته و احتمالاً یارانه نقدی خانوار‌هایی که یکی از این ۶ شاخص را داشته باشند، قطع خواهد شد. البته این فرایند به‌صورت تدریجی انجام می‌شود و احتمالاً افرادی که واجد تعداد بیشتری از این شاخص‌ها هستند، در اولویت خواهند بود. این شاخص‌ها جزئیاتی دارند که در ادامه به آنها پرداخته می‌شود.

۱- حذف یارانه براساس مجموع درآمد اعضای خانوار‌

در بخش اول، میزان مجموع درآمد اعضای خانواده مبنای دهک‌بندی و حذف یارانه است. بر این اساس، خانوار یک نفره اگر در سال ۱۴۰۳ سه برابر حداقل حقوق (جمعاً ۳۰ میلیون تومان) درآمد داشته باشد، در ردیف حذف یارانه قرار می‌گیرد. اگر بعد خانوار دو‌نفره باشد، مبنای حذف یارانه درآمدی معادل ۳.۷۵ برابر حداقل حقوق سال تعیین‌شده در بودجه سال ۱۴۰۳ (۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) خواهد بود. در خانوار سه‌نفره، مجموع درآمد برای حذف یارانه ۴.۵ برابر حداقل حقوق در بودجه سال جاری که ۴۵ میلیون تومان برآورد شده است. در خانوار چهار نفره، ۵.۲۵ برابر حداقل حقوق در بودجه سال جاری که ۵۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان برآورد شده است. در خانوار پنج نفره، مبنای حذف یارانه، داشتن درآمدی معادل ۶ برابر حقوق در بودجه سال ۱۴۰۳ که ۶۰ میلیون تومان است.

۲- حذف یارانه براساس تراکنش‌های خرید ماهانه‌

برای خانوار یک‌نفره، اگر میانگین ماهانه خرید مجموع کارت‌های بانکی ۵۰ میلیون تومان باشد، فرد در ردیف حذف یارانه قرار می‌گیرد. در خانوار

دو نفره این مقدار ۶۰ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، در خانوار سه‌نفره ۷۵ میلیون تومان، در خانوار چهار‌نفره ۸۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در خانوار پنج‌نفره این میزان ۱۰۰ میلیون تومان است.

۳- حذف یارانه براساس دارایی‌های ملکی‌

براساس مصوبه هیئت وزیران، خانوار‌هایی که ارزش مجموع املاک و مستغلات آنها (مانند باغ ویلا‌های مجلل) بیش از ۳۵ میلیارد تومان باشد، مشمول قطع یارانه خواهند شد.

۴- حذف یارانه براساس خودرو‌های لوکس‌

خانوار‌هایی که دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دوکابین با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان باشند، از لیست دریافت یارانه خارج می‌شوند.

۵- حذف یارانه براساس سفر‌های خارجی‌

خانوار‌هایی که بیش از ۵ سفر خارجی در یک سال داشته باشند، دیگر مشمول دریافت یارانه نخواهند بود.

۶- حذف یارانه براساس اقامت در خارج از کشور

ایرانیان مقیم خارج از کشور، بر اساس اعلام وزارت امور خارجه، از لیست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.

 




کپی لینک کوتاه خبر: https://faalchi.com/d/4dym8d

پربیننده ترین




اخبار داغ