فوری/حذف قطعی این گروه از یارانه بگیران از این ماه | با دهک بندی جدید این افراد دیگر یارانه نمی گیرند + استعلام
سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها در دی ماه در خصوص طرح کالابرگ الکترونیکی و تعیین تکلیف دهکهای 8 تا 10 درآمدی گفته بود: وزارت تعاون به موجب آییننامهای که آبان امسال مصوب شد، 6 شاخص تعریف کرد که بر مبنای آن میتوان دهکبندی جدیدی را ارائه داد و از محل دهکهایی که حذف میشوند (دهک 8 تا 10) منابعی را برای دهکهای اول جامعه ایجاد کرد. وزارت تعاون در حال کار کردن روی این دادهها است و تکلیف حذف دهکهای 8 تا 10 را برعهده دارد؛ این وزارتخانه باید بر اساس نتایج آزمون وسع این حذفیات را انجام داده و منابع را آزاد کند.
در حال حاضر و با توجه به اظهارات هفته جاری احد رستمی رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نظر میرسد که طبق برنامه ریزی صورت گرفته، دهک بندی جدید خانوارها تا پایان بهمن اعلام خواهد شد. وی تاکید کرده است که طبق قانون سالانه باید 2 بار دهک بندی جدید انجام شود و تلاش می کنیم به این تکلیف عمل کنیم.
رستمی در سخنان خود تاکید کرد که در بحث یارانه های نقدی، به هیچ عنوان از دهک یک تا هفت، حذفی نداریم. ممکن است به دلیل تغییرات در آمار خانوارها اتفاق بیفتد که یک ماه یارانه پرداخت نشود اما ماه بعد حتما جبران می شود. در صورتیکه یارانه خانواری به طور پایدار قطع شده، حتما پیگیری کرده و مشکل را رفع می کنیم.
با توجه به اظهارات مقامات دولت به نظر میرسد که قرار است تا پایان بهمن ماه مدل جدید دهکبندی براساس شاخصهای 6گانهای که به تصویب هیئت وزیران رسیده است اجرایی شود. به این ترتیب احتمالا دهکهای 8 و 9 نیز از دایره یارانه بگیران خارج خواهند شد و احتمالاً دولت قصد دارد از منابع آزاد شده برای تامین کسری منابع هدفمندسازی یارانهها که از ابتدای سال با آن مواجه بوده است و همچنین تخصیص منابع جدید به یارانه بگیران دهکهای پایینتر استفاده کند.
با توجه به تکلیف قانون بودجه سال 1403، دولت موظف بود آییننامه مربوط به نحوه دهکبندی خانوارها را تهیه و تصویب کند. با توجه به تغییر دولت در این بازه زمانی بهنظر میرسد که این آییننامه بسیار دیرتر از زمان مقرر به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
با توجه به آییننامه اجراییای که بهاستناد جزء (6) بند (الف) تبصره (8) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 به تصویب هیئت وزیران رسیده است، خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغویلاهای مجلل (لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از 35 میلیارد تومان، خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دواتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش 3 میلیارد تومان، خانوارهایی که درآمدهای آنها بیش از سقف مشخص باشد، خانوارهایی که میزان خرید آنها از طریق حسابهای غیرتجاری از رقم تعیینشده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یکساله داشته باشند مشمول شرایط قطع یارانه خواهند بود.
به این ترتیب بهنظر میرسد که دهکبندی و شاخصهایی که تا پیش از این برای این منظور مورد استفاده قرار میگرفت کنار گذاشته شده است.
روشهای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار
برای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
اپلیکیشن یا سایت پیشخوان ۲۴
تلفن گویا (۰۲۱۶۳۶۹)
مراجعه حضوری به بانک
استعلام وضعیت یارانه ازطریق سامانه حمایت
استعلام یارانه از طریق کد دستوری
سادهترین روش استعلام یارانه، استفاده از کد دستوری #کدملی*۴۳۸۵۷۴* است. با شمارهگیری این کد از طریق موبایل، میتوانید از وضعیت یارانه خود مطلع شوید. توجه داشته باشید که این روش ممکن است گاهی با اختلال مواجه شود. علاوه بر این، کدهای دستوری زیر نیز قابلاستفاده هستند:
کد دستوری کاربرد
در میان اخبار
- قیمت طلا و سکه امروز 25 بهمن ماه | قیمت طلا و سکه بازهم افزایشی شد
- قیمت دلار امروز 25 بهمن ماه 1403 | قیمت دلار روند نزولی به خود گرفت
- تیپ هوش پران طلای سریال سوجان سوژه شد | زهرا جهرمی با این تیپ طوفان به پا کرد
- قتل فجیع دو فرزند توسط مادر دیوانه | جزییات این قتل هولناک همه را در شوک فرو برد
- مبلغ افزایش حقوق کارگران در سال 1404 اعلام شد
# ۱۴۶۳*۵۰۰* کد استعلام یارانه معیشتی برای واریز
#کدملی*۴۳۸۵۷*۴* کد استعلام مشمولیت یارانه
# ۶۳۶۹* کد اعتراض به وضعیت مشمولیت یارانه
استعلام یارانه از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس https://my.gov.ir/) ) امکان بررسی وضعیت یارانه را فراهم کرده است. مراحل استعلام به شرح زیر است:
ورود به سایت با شماره تلفن همراه و کد ملی
دریافت رمز یکبارمصرف
مشاهده وضعیت یارانه پس از ورود به سامانه
استعلام یارانه از طریق سامانه پیشخوان ۲۴
با استفاده از سایت یا اپلیکیشن پیشخوان ۲۴، میتوانید وضعیت واریزی یارانه خود را بررسی کنید. برای این کار باید ابتدا در سامانه خدمات دولت هوشمند ثبتنام کرده باشید. دقت کنید که استعلام در این سامانه تنها در ساعات اداری امکانپذیر است.
استعلام یارانه از طریق تلفن گویا
اگر دسترسی به اینترنت یا سامانههای آنلاین برای شما دشوار است، میتوانید با شماره ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرید. پس از ارتباط، عدد ۲ را برای پیگیری یارانه فشار دهید و با وارد کردن کد ملی و شماره سریال سرپرست خانوار، وضعیت یارانه خود را بررسی کنید.
استعلام یارانه از طریق مراجعه حضوری به بانک
برای افرادی که ترجیح میدهند بهصورت حضوری اقدام کنند، مراجعه به بانکی که حساب یارانه در آن ثبت شده است، امکانپذیر است. با ارائه کد ملی و شماره حساب به کارمند بانک، گردش حساب یارانه قابلبررسی است. همچنین میتوانید از طریق اپلیکیشن همراهبانک یا اینترنتبانک مربوطه، اطلاعات واریزی یارانه خود را مشاهده کنید.
سامانه حمایت، امکان استعلام واریزی یارانه را ندارد. برای استعلام دهک یارانه، بررسی وضعیت تعلق گرفتن آن یا اعتراض به قطع یارانه میتوانید از این سامانه اقدام کنید. وارد سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir شوید و روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید. وارد سامانه شوید و اطلاعات درخواستی را وارد نمایید سپس واریز ویا عدم واریز یارانه را مشاهده نمایید