خواص معجزه آسا انار | هر آنچه که باید درباره خواص انار بدانید
انار به عنوان یک منبع غنی از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و فیبر شناخته میشود و به بهبود سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
انار به ویژه در فصل پاییز و زمستان برداشت میشود و میتوان از آن در تهیه انواع سالادها، دسرها و نوشیدنیها استفاده کرد.
در فرهنگهای مختلف، انار نماد فراوانی، باروری و خوشبختی است و به همین دلیل در مراسمهای مختلف مانند عید نوروز و جشنهای عروسی مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین، آب انار به دلیل خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانیاش، به عنوان یک نوشیدنی سالم و خوشمزه در بسیاری از رژیمهای غذایی گنجانده میشود.
انار سرشار از مواد مغذی است
پوست انار ضخیم و خارقالعاده است، اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانهها دارای خواص شگفتانگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است.
خواص دارویی انار
درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آنها هستیم.
پونیکالاجین (Punicalagin)
این ماده یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست انار پیدا میشود. خاصیت آنتیاکسیدان این ماده آنقدر زیاد است که باعث شده آب انار ۳ برابر بیشتر از نوشیدنیهایی مانند آب انگور و چای سبز آنتیاکسیدان فعال داشته باشد. همین آنتیاکسیدان و البته چیزهای دیگر باعث میشود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.
پونیسیک اسید (Punicic acid)
این اسید درون روغن هسته انار یافت میشود و جزء اسیدهای چرب اصلی دانههای انار است. این ماده یکی از اسیدهای چرب امگا ۶ است.
تأثیر ضدالتهابی قوی انار
یک خاصیت انار که آن را به میوهای شگفتانگیز تبدیل میکند نقش ضدالتهابی این میوه است. التهابهای شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماریهای بسیار جدی میشود. بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر، و حتی چاقی مفرط! انار خواص ضدالتهابی بالایی دارد که مشخصا از خاصیت آنتیاکسیدانی پونیکالاجین ناشی میشود.
تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی خاصیت ضدالتهابی انار انجام شده است. مطالعات نشان داده است که مواد مؤثر موجود در انار میتوانند طی زمان هضم، باعث کاهش التهاب دستگاه گوارش شوند و همچنین تأثیر خوبی در کاهش فعالیتهای سلولهای سرطانی مربوط به سرطان سینه و روده بزرگ داشته باشند.
یکی از تحقیقات ۱۲ هفتهای بر روی افراد دیابتی نشان داد، مصرف ۱.۱ لیوان آب انار (برابر با ۲۵۰ میلیگرم) در روز باعث کاهش التهابهای “CRP” و “interleukin-6” تا ۳۲ و ۳۰ درصد شده است. اگر دچار التهاب فیزیکی ناشی از بیماریهای مختلف هستید و میخواهید این التهاب را کاهش دهید، انار یک مکمل عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. خواص آب انار مانند یک داروی بدون عوارض عمل میکند و توانایی بسیار زیادی در کاهش التهابهای مشکلساز دارد.
در میان اخبار
- اطلاعیه جدید از تعطیلی مدارس چهارشنبه 10 بهمن ماه 1403
- عاشقانه بازیگر سریال ازازیل کنار همسرش | این عکس پیمان معادی و همسرش غوغا کرد
- فصل سوم سریال بازی مرکب دقیقا چه زمانی منتشر می شود ؟
- دیگه برای رنگ کردن موهات پول رنگ مو نده | طرز تهیه رنگ مو خانگی با قهوه
- تصویر قدیمی و زیر خاکی نیوشا ضیغمی | باورتان می شود این خانم نیوشا ضیغمی باشد؟
آسان شدن هضم غذا با مصرف انار
بسیاری از مشکلات بدن از آنجا شروع میشود که دستگاه گوارش ما در هضم غذا خوب عمل نمیکند. عملکرد صحیح دستگاه گوارش برای بدن حیاتی است. فیبر موجود در انار به ما کمک میکند تا رودههای سالمی داشته باشیم که خوب هم کار میکنند.
از دیگر خواص انار برای روده میتوان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماریهای التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن رودهی سالم، بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.
تأثیر انار در درمان سرطان پروستات
سرطان پروستات یکی از سرطانهای رایج در میان مردان است. تحقیقات آزمایشگاهی به نتایجی رسیده است که نشان میدهد خواص عصاره انار ممکن است بتواند تولید سلولهای سرطانی را کند و حتی سلولهای سرطانی را تحریک به خزان یاختهای یا آپوپتوز کند. آپوپتوز همان مرگ سلولی است که در آن سلول دچار مرگ برنامهریزی شده میشود.
تحقیقات بر روی آقایان نتایج جالبی در این زمینه نشان داد. نوشیدن ۲۳۷ میلیلیتر آب انار به صورت روزانه باعث کاهش PSA یا prostate-specific antigen میشود. PSA نشانهای از سرطان پروستات در خون است. مردانی که میزان PSA خون آنها در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود در خطر مرگ بر اثر سرطان پروستات هستند. نوشیدن این میزان توصیه شده از آب انار به صورت روزانه و منظم باعث کاهش سرعت دو برابر شدن میزان PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه میشود.
کاهش فشار خون با انار
فشار خون بالا یکی از بیماریهایی است که عوارض بسیار زیادی به همراه دارد؛ از مهمترین آنها میتوان به حمله قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.
در یکی از تحقیقات بر روی افراد با فشار خون بالا بعد از مصرف ۱۵۰ میلیگرم آب انار به صورت روزانه برای مدت ۲ هفته، شاهد کاهش قابل ملاحضه و بارز فشار خون بودند. تحقیقات دیگر هم به نتایج مشابه رسیدند، خصوصا در کسانی که فشار خون آنها به اعداد بالایی میرسد. با این اوصاف باید کاهش فشار خون را هم در میان فواید انار ذکر کنیم.
خواص انار در بهبود درد و ورم مفاصل
التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis) یکی از بیماریهای شایع است و انواع مختلفی از آن وجود دارد که به دلیل عوامل مختلفی مانند روماتیسم یا آرتروز ایجاد میشود. با توجه به اینکه یکی از خواص انار خاصیت ضدالتهابی آن است، این میوه میتواند به درمان التهاب مفاصل کمک کند.
مطالعات در این زمینه نشان دادهاند عصاره انار میتواند آنزیمهای شناخته شدهای که به مفاصل آسیب میزنند را در مردان و زنان دچار التهاب مفصل کاهش دهد و متوقف کند. مطالعات نشان داده است که خواص انار باعث بهبود التهاب مفصل در موش شده اما شواهد تحقیقات بر روی انسانها هنوز کم است.
خواص انار برای لاغری
ویتامین C موجود در دانه انار به اندازهای است که میتواند تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین کند. این میوه همچنین به علت میزان زیاد فیبر باعث احساس سیری و کنترل اشتها میشود. اگر به هر دلیلی انار دوست ندارید یا نمیتوانید مثل بقیه یک پیاله انار دان شده بخورید، میتوانید برای بهرهمند شدن از خواص لاغری انار کمی انار را به سالاد یا ماست خود اضافه کنید.
یکی از راههای دیگر مصرف رب انار است. خواص رب انار برای لاغری هم مانند خود انار است. البته رب انار بیشتر از خود انار باعث کاهش فشار خون میشود و خوردن آن به تنهایی مشکل است. میتوانید رب انار یا انار پخته را در کنار غذاهای با مرغ امتحان کنید.