بسته معیشتی | پرداخت بسته معیشتی

سوپرایز ویژه دولت برای دهه فجر | بسته معیشتی دولت پزشکیان برای دهه فجر

سید حمید پورمحمدی،رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیحاتی درباره بسته معیشتی دهه فجر ارائه داده است.
1403/11/13 10:55
کد خبر: 54054
سوپرایز ویژه دولت برای دهه فجر | بسته معیشتی دولت پزشکیان برای دهه فجر

بسته معیشتی به مجموعه‌ای حمایتی و ضروری اطلاق می‌شود که به منظور حمایت از خانواده‌های کم‌درآمد و آسیب‌پذیر در شرایط اقتصادی دشوار، توسط دولت یا نهادهای خیریه توزیع می‌شود. این بسته‌ها معمولاً شامل مواد غذایی اساسی مانند برنج، روغن، حبوبات و قند و شکر هستند و هدف آن‌ها تأمین نیازهای اولیه و کاهش فشار مالی بر خانواده‌هاست. توزیع بسته‌ معیشتی در زمان‌های خاص، مانند ایام بحران یا شیوع بیماری‌ها، می‌تواند به بهبود وضعیت معیشتی و افزایش رفاه اجتماعی کمک کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره ارائه کالابرگ الکترونیکی پیرو تاکید رئیس مجلس تا ماه مبارک رمضان بیان کرد: بودجه سال آینده از یک فروردین لازم‌الاجرا می‌شود بعد از ابلاغ هر چه قانون‌گذار تصمیم گرفته باشد و تصویب کرده باشد، اجرا می‌شود، اما در سال جاری ان‌شاالله برای بسته معیشتیه فجر یک بسته معیشتی داده می‌شود.

سید حمید پورمحمدی، اظهار داشت: ارز دارو کم نداریم حتی منابعی هم تامین کردیم که ذخایر مورد نیاز دارو و کالا‌های اساسی را فراهم کنیم. چیزی که الان به عنوان بازار توافقی است، برای سایر کالاهاست ارتباطی معیشت و سلامت مردم ندارد.

وی درباره بررسی ایرادات شورای نگهبان به بودجه ۱۴۰۴ در صحن مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد بعضی از مواردی که از دید اعضای شورای نگهبان انطباق با شرع یا قانون اساسی نداشت یا دچار ابهام در نحوه نوشتار بود؛ مانند بخشی که منابع که به صورت کافی دیده نشده بود و یا در بخشی از موارد هزینه‌هایی دیده شده بود که منبع برایش دیده نشده بود یا بعضی از جا‌های با سیاست‌های کلی برنامه و یا سایر سیاست‌ها انطباق آنها احراز نشده بود به مجلس برگشت. خوشبختانه این موارد در کمیسیون تلفیق بررسی شدند، در صحن هم تصویب و نهایی شد در برخی موضوعات هم مجلس اصرار کرد که به مجمع تشخیص مصلحت خواهد رفت به جز این موارد کارش تمام شده است.

وی درباره اینکه برخی از نمایندگان در خصوص کسری بودجه سال ۱۴۰۴ مطالبی عنوان کرده‌اند، گفت: تا زمانی که بودجه ابلاغ نشود و جداول را تنظیم نکنیم نمی‌شود جواب دقیقی داد. ما لایحه‌ای که تنظیم و تقدیم کردیم بر این اساس بود که کسری نداشته باشد، الان احکام باید به دست‌مان برسد و جداول را بر اساس آن احکام تنظیم کنیم بعد اظهارنظر کنیم.

پورمحمدی درباره انتقادات به بالا رفتن ارز نیمایی و تاثیر آن بر کالا‌های اساسی و اینکه برخی از مجلسیان عنوان می‌کنند این افزایش نرخ ازر نیمایی بر بازار شب سال تاثیر می‌گذارد و حتی ممکن است دلار به قیمت ۱۰۰ هزار تومان هم در این ایام برسد، بیان کرد: خیر، بحث کالا‌های اساسی و دارو به صورت ترجیحی کماکان ادامه خواهد داشت و آن چیزی که الان به عنوان بازار توافقی است، برای سایر کالاهاست ارتباطی معیشت و سلامت مردم ندارد.

وی در پاسخ به این که آیا ارز دارو با کمبود مواجه است، گفت: ارز دارو کم نداریم حتی منابعی هم تامین کردیم که ذخایر مورد نیاز دارو و کالا‌های اساسی را فراهم کنیم.

یس سازمان برنامه و بودجه درباره انتقاد برخی کارشناسان مبنی بر اینکه امسال بودجه در سطح خرد آنچنان مشخص نیست، گفت: آن چیزی که کارشناسان بیان کرده‌اند کاملا درست است، چون بودجه امسال دو مرحله‌ و دوسطحی است؛ سطح اول که مطالب احکام و جداول کلان است در مرحله اول به مجلس می‌دهیم که هنوز ابلاغ نشده است چراکه اول مجلس باید کلیات بودجه را ابلاغ کند بعد از آن ۱۰ روز زمان داریم بر اساس آن جداول را تنظیم و تقدیم مجلس کنیم.

وی در خصوص احتمال افزایش یارانه ۱۰۰ هزار تومانی از محل حذف دهک‌های بالا به یارانه دهک‌های پایین گفت: هنوز قانون بودجه ابلاغ نشده است، به محض اینکه ابلاغ شود نظر مجلس هر چه باشد، اجرایی می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره ارائه کالابرگ الکترونیکی پیرو تاکید رئیس مجلس تا ماه مبارک رمضان بیان کرد: بودجه سال آینده از یک فروردین لازم‌الاجرا می‌شود بعد از ابلاغ هر چه قانون‌گذار تصمیم گرفته باشد و تصویب کرده باشد، اجرا می‌شود، اما در سال جاری ان‌شاالله برای دهه فجر یک بسته معیشتی داده می‌شود.

وی در پاسخ به این که بودجه سال آینده توان چنین اقداماتی را دارد یا خیر، گفت: هنوز ابلاغ نشده است باید بیاید ببینیم چه چیزی داخلش است بعد اظهارنظر کنیم.

 




کپی لینک کوتاه خبر: https://faalchi.com/d/4bbgr5

پربیننده ترین




اخبار داغ